Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK)

Kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerinin korunmasını amaçlayan 7 Nisan 2016 tarihli ve 29677 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("Kanun")’nun "Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğü" başlıklı 10 uncu maddesi ile 10 Mart 2018 tarih ve 30356 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ uyarınca işbu Aydınlatma Metni ile PSL Elektronik, ve bağlı şirketleri (Fiberli, Tecolight, Growlight bundan sonra hep birlikte PSL Elektronik olarak anılacaktır.) tarafından işlenen ve aşağıda yer verilen kişisel verileriniz hakkında Veri Sorumlusu olarak, sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz. PSL Elektronik kişisel verilerinizin hukuka aykırı olarak işlenmesini, erişilmesini önleme ve muhafazasını sağlama amacıyla, uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik tüm teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

İşlenen Kişisel Veriler

Kimlik Bilgileri: Ad, soyadı, TCKN, doğum yeri ve tarihi, medeni durum, cinsiyet, kimlik seri ve sıra numarası, uyruk, pasaport numarası, anne-baba adı, anne kızlık soyadı, fotoğraf, kimlik örneği.
İletişim Bilgileri: Telefon/faks numarası, e-posta adresi, adres bilgisi.

Kişisel Verilerin İşlenmesinin Amaçları

Kişisel verileriniz; Kanun’un 5 inci ve 6 ncı maddelerinde belirtilen işleme şartları ile ikincil düzenlemelere uygun olarak aşağıdaki amaçlar ile işlenebilecektir:
Müşteri hizmetlerinin sunulması, müşteri şikâyet/taleplerinin karşılanması, bu konuda tüm sözleşme şartlarının yerine getirilmesi,
Müşteri memnuniyetinin ölçümlenmesi, müşteri eğilimlerinin araştırılması ile hizmet kalitesinin arttırılması odaklı anket/analiz çalışmalarının yapılması,
Müşteri memnuniyetinin sağlanması odaklı ödül/çekiliş/yarışma/hediye/ teşekkür/kutlama/hatırlatma uygulamalarının sunulması,
Ürün ve hizmetlere ilişkin kampanya ve tekliflerin müşterilerimizin kullanımına göre hazırlanması, sunulması, tanıtımı, takibi, raporlanması hakkında bilgilendirme yapılması,
Düzenleyici ve denetleyici kurumlar, resmi merciler tarafından talep edilen bilgi/belgelerin paylaşılması ve ilgili mevzuatta yer alan yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi ile denetim faaliyetlerinin yürütülmesi,
Yasal takip ve hukuki süreçlerin yürütülmesi

Kişisel Verilerin Aktarılması

Kişisel verileriniz, Kanunlar ve sair mevzuat kapsamında ve açıklanan amaçlarla Kanun’un kişisel verilerin yurt içi ve yurtdışına aktarılmasına ilişkin hükümleri kapsamında aşağıdaki 3. taraflara aktarılabilecektir:
PSL Elektronik çatısı altında bulunan, Growlight, Fiberli, Gara İnş. Tecolight şirketleri,
Yetki vermiş olduğumuz, Şirketimiz nam ve hesabına faaliyette bulunan şirketler, temsilcilerimiz, bayilerimiz,
Tarafınızca yetki verilmiş olan vekil, vasi ve temsilcileriniz,

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri ve Hukuki Sebepleri

Kişisel verileriniz; hizmet, ürün ve faaliyet niteliğine göre değişkenlik göstermekle birlikte yetki vermiş olduğumuz şirketimiz nam ve hesabına faaliyette bulunan şirketler, temsilcilerimiz, bayilerimiz, web sitemiz, çağrı merkezimiz ve mobil uygulamalar üzerinden temin edilerek işlenebilmektedir.
Kişisel verileriniz, Şirketimizle hukuki ilişkinizin kurulması esnasında ve söz konusu ilişkinin devamı süresince sizlerden, üçüncü kişilerden ve yasal mercilerden olmak kaydıyla internet, telefon, e-posta, sesli yanıt, kısa mesaj aracılığıyla; fiziki, yazılı, sözlü ve elektronik mecralardan yukarıda yer verilen amaç ve aşağıda yazılı olan Kanun’un 5 inci, 6 ıncı ve 8 inci madde hükümlerinde öngörülen çerçevede hizmetlerin verilebilmesi amacı ile tamamen/kısmen otomatik veya otomatik olmayan yollarla toplanmaktadır. Kişisel verileriniz aşağıdaki hukuki sebeplere dayanılarak işlenmektedir:
Müşterilerin tanınmasına ilişkin ulusal ve uluslararası alandaki ilke ve esaslara uyum sağlamak, mevzuat ve resmi otoritelerce öngörülen bilgi saklama, raporlama, bilgilendirme yükümlülüklerine uymak,
Açık rızanızın bulunması,
Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması, talep edilen ürün ve hizmetleri sunabilmek ve akdettiğiniz sözleşmelerin gereğinin yerine getirilmesi,
Hukuki yükümlülüğün yerine getirebilmesi için zorunlu olması,
İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması,
Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.
Fiili imkânsızlık halleri ortaya çıkması durumunda, rızanızı açıklayamayacak durumda bulunmanız veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için veri işlemenin zorunlu olması,

Hak ve Talepleriniz için iletişime geçme;

Kanun’un ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi uyarınca taleplerinizi, mahiyetine ve başvuru yönteminize göre PSL Elektronik tarafından başvurunun size ait olup olmadığının belirlenmesi ve böylece haklarınızı koruyabilmek için Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları hakkında Tebliğ’de belirtilen şartlara uygun düzenlenmiş dilekçeyle:
İlgili kanala ilişkin aşağıda yer verilen adreslerimize direkt olarak bizzat elden iletebilir, posta yoluyla ya da noter kanalıyla ulaştırabilirsiniz,
Bu kapsamda yapılacak olan başvurular tarafımızdan yapılacak kimlik doğrulamasını takiben kabul edilecek olup, talepleriniz, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç 30 gün içinde sonuçlandırılacaktır.

Başvuru Kanal ve adreslerimiz;

Direkt Başvuru: Organize Sanayi Bölgesi 3. Etap 25. Cad. No:30 Döşemealtı / ANTALYA - TÜRKİYE
E-Posta: [email protected]

Çerez Politikası

Fiberli internet siteisni kullandığınızda, bizler ve üçüncü kişiler, 'çerezleri' ve diğer teknolojileri kullanarak, size sunduğumuz araçları kullanabilmeniz için, kişisel olmayan veri mahiyetindeki bazı bilgileri (Çerez)leri toplayabiliyoruz.

Çerez kullanan şirketleri ve bu şirketlerin bunları nasıl kullandıklarını gösteren liste için lütfen Çerez Onay Çubuğu’na tıklayınız. Bu araca, sitemizin alt köşesinde her daim ulaşılabilirsiniz. Fiberli internet sitelerimizi ziyaret ettiğinizde, siteyi içinde dolaşır veya bizlere ve çerez ayarlarınız doğrultusunda sizlerin çerez ayarlarıyla uyumlu olmak üzere çerezleri kullanan üçüncü kişilere onay vermektesiniz. Tercihlerinizi istediğiniz zaman değiştirmek için Çerez Onay Çubuğu’nu kullanabilirsiniz.

Çerez Nedir?

Çerez, küçük miktarlarda bilgi içeren ve bu bilgileri internet tarayıcınız üzerinden bilgisayarınıza aktaran küçük bir metin dosyasıdır. Böylece internet sitesi kim olduğunuzu hatırlayabilir. Bir çerezin bilgisayarınızda kalma süresi, kalıcı veya oturum çerezi olup olmamasına göre değişir. Oturum çerezleri, internet sitesini terk edene kadar bilgisayarınızda kalan geçici çerezlerdir. Kalıcı çerezler, sona erene veya silinene kadar taramayı bitirdikten sonra bilgisayarınızda kalır. Bir piksel etiketi veya bazen bir internet işaretçisi, bir e-posta mesajı veya bir internet sayfasına yerleşen bir dizi kodu bulunan görünmez bir görseldir. Çerezler, "Birinci Şahıs Çerezleri" veya "Üçüncü Şahıs Çerezleri" olarak kategorize edilebilir. "Birinci Şahıs Çerezleri", cihazınıza Ticketmaster / Live Nation'ın yerleştirdiği çerezlerdir, "Üçüncü Şahıs Çerezleri" ise, sitemizi ziyaret ettiğinizde başka bir tarafın kontrol ettiği ancak cihazınıza yerleştirilen çerezlerdir. Örneğin, Fiberli internet sitemizdeki kullanıcı deneyimi hakkında bilgi toplamak için Google Analytics çerezlerini kullanıyoruz.

Çerezler ne için kullanılır?

Çerezler "esas çerezler", "analitik çerezler", "işlevsellik çerezleri" ve "reklam ve pazarlama çerezleri" gibi aşağıdaki kategorilerden birine yerleştirilebilir. Aşağıdaki tablo, her kategori hakkında detaylı bilgi sağlamaktadır:

Esas Çerezler

Bu çerezler Fiberli internet sitesinin çalışması için gereklidir. İnternet sitesinde dolaşmanızı ve özelliklerini kullanabilmenizi sağlar. Bu çerezler olmadan güvenli alanlara erişim olanağı gibi gerekli hizmetler sağlanamaz.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri ve Hukuki Sebepleri

Bu çerezler, internet sitesinin nasıl kullanıldığı, en sık hangi sayfaların ziyaret edildiği ve bir bağlantıdan diğerine nasıl geçildiği hakkında bilgi toplar. Fiberli internet sitesinde toplanan bilgiler, diğer kişilerin fiberli internet sitesini toplu olarak kullanmasıyla birlikte gruplandırılmıştır. Müşteri Paneline giriş yapmışsanız, bilgileri çerezlerden hesabınızla ili

İşlevsellik Çerezleri

Çerezler, yaptığınız seçimleri hatırlamamızı ve Fiberli internet sitesini size gelişmiş özellikler ve içerik sunacak şekilde uyarlamamızı sağlar. Örneğin, bu çerezler kullanıcı adınızı (şifrenizle değil) hatırlamak için kullanılabilir. Ayrıca, metin boyutu, yazı tipi ve özelleştirebileceğiniz sayfaların diğer bölümlerinde yaptığınız değişiklikleri hatırlamak için de kullanılabilirler.

Fiberli internet sitesindeki çerezleri nasıl yönetirsiniz?

Çerez Onay Çubuğu’na ek olarak, çoğu tarayıcı çerez tercihlerinizi yönetmenizi sağlar. Yeni bir çerez aldığınızda veya çerezleri tamamen devre dışı bırakmak için kullandığınızda tarayıcı sizi bilgilendirir. Bunları tamamen devre dışı bırakmaya veya silmeye karar verirseniz, bazı siteler, size talep ettiğiniz hizmeti sunmak için çerezlere güvenmedikleri gibi, işe de yaramazlar. Fiberli'ye ve üçüncü kişilere e-posta içinde piksel etiketleri gibi çerezler kullanmasına izin vermek istemiyorsanız, bunu yapmanın en iyi yolu e-postalarımızı görüntülediğinizde resimleri etkinleştirmemektir. Başka bir deyişle, sadece e-postanın düz metnini görüntüleyin. Bazı internet tarayıcıları ve e-posta istemcileri, Gmail gibi çerezleri devre dışı bırakmak / engellemek için kullanılabilir.